Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


tisdag 29 juli 2014

Orbaden


Hej sommar!

Kan inte låta bli att börja med att säga...vilken underbar sommar vi har, jag njuter för fullt.

Förra veckan var vi till Orbaden i tre nätter, vilket ställe... Vi hade helpension med en härlig frukostbuffé lunch som bestod av två rätter samt lyxig förrätt & varmrätt på kvällen.






Den fina anläggningen med både hotellrum och lägenheter i små hus och en spaavdelning med saltpool, inomhuspool samt bubbelpool ute ligger precis vid Ljusnans strand som kallas för Hälsinglands riviere strax utanför bollnäs. Ett ställe jag varmt kan rekommendera alla livsnjutare.
Enda nackdelen är de123 trappsteg ner till stranden men de är bra att jobba bort alla kalorier från den goda maten i ;).









Nu sitter jag ute vid stugan och fortsätter njuta av semestern.
Hoppas även ni har det bra.

onsdag 16 juli 2014

Försmak på semestern...

Hejsan alla rara!

Hur har ni det, njuter ni av semester eller har ni återigen börjat jobba. Jag har inte startat min semester ännu men ändå varit på en del utflykter den här månaden.
Jag har bla varit till Västerås på power meet och kollat in alla snygga bilar....och även mindre stiliga vrålåk ;).
Tilda och jag har varit till Stockholm med min fina vän Cissi och hennes dotter på en liten shoppingtur.
Och så har hela familjen varit till Göteborg i helgen, på vägen dit stannade vi vid Göta Kanal för att få lite mat i magen, längs den kanalen finns verkligen många pärlor.


 Väl framme i Göteborg satte Tommy och jag oss vid en trevlig ute servering och släckte törsten medan tjejerna shoppade lite sen blev det hamburgare på hard rock café som är ett av Tildas favorit ställen.


Efter en god natts sömn på det mysiga hotellet mitt på Avenyn tog vi en tur till Ullared, hittade som vanligt inte så mycket men lite blev det allt...visar er senare. På em när vi kom tillbaka till Göteborg tog vi spårvagnen till Slottskogen, en riktig oas mitt i stan som även fungerar som en liten djurpark.






Fanns så mycket fina djur att se. Tilda fascinerades nog mest av pingvinerna och Evelin som är en riktig hästtjej fastnade en lång stund vid de fina gotlands russen. 


Vacker utsikt var det från toppen av berget och längst ner vid Linneplatsen fanns en fin minigolfbana och mysig servering. Många stora grönområden där folk grillade och hade pick nick samt flera dammar fanns det oxå.
Detta är en oas jag trots många besök i staden totalt missat och verkligen kan rekommendera er att besöka.


Den andra kvällen gick vi och åt gott och hade sedan tänkt sätta oss på nån mysig ute servering för att titta på folk och ha trevligt men tyvärr fungerar inte det i Sverige då barn inte är välkomna...så det blev en tidig kväll.


Vad som fått följa med mig hem från mina små utflykter får ni se nån annan dag.

Nu har det blivit hög tid att krypa ner i sängen då det imorgon åter är dags att vakna till klockan och åka till jobbet men sen tar vi helg.

Önskar er alla en fin helg och tackar för att ni fortfarande tittar in till mig trots väldigt sporadiska inlägg.

tisdag 1 juli 2014

Något nytt i köket :)

 Hej Juli!

1:a juli och solen visar sig, kanske inte från en klarblå himmel men jag är sååå tacksam över att den ändå visar sig och även termometern visar lite varmare idag. Nu håller vi tummarna tjejer att det är den riktiga sommaren som är på väg.

I söndags skjutsade jag och min vän Cissi våra små tjejer till Norrköping där de ska vara med på Stadium Sport Camp i en vecka. Sveriges största sportläger med ca: 20 olika sporter. Våra tjejer tränar dans. Första ggn hon är borta så pass länge och jag längtar efter henne redan.


Var ju inte det jag skulle berätta....utan visa er det som är nytt i mitt kök :).
Vår gamla kaffebryggare har krånglat ett tag så nu har vi investerat i en ny.


Valet stod mellan denna från wilfa och en moccamaster men då vi på flera butiker blev rekommenderade denna och jag även tyckte den såg lite annorlunda ut och var snygg så föll det på den.
Den är lite annorlunda då man ska väga kaffepulvret istället för att räkna skopor, något som känns meckigt nu i början men jag tror det kommer bli smidigare när man vant sig.


Vattenbehållaren tar man loss och tappar vatten direkt i, en stor fördel enligt mig. Följde även med en modell större skopa att ösa kaffe med.


På vattenbehållaren står hur många gram kaffe det behövs till respektive mängd vatten sen ställer man filteröppningen på samma mängd. Rinner olika fort beroende på hur mycket kaffe man brygger och jag kan lova er det blir riktigt gott kaffe.


Nu ni tjejer har jag ledigt tre dagar, ska bli riktigt skönt och jag har ingenting inplanerat.

Vad har ni för planer för veckan?