Hej & välkommen till min blogg.

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad :)


måndag 31 januari 2011

Strålande morgon

Hej alla fina!


Nu har min älskade T lagt klart golvet. Blev lite mera jobb än planerat. Han fick lov att plocka bort trappräckena för att få under golvet, blev ett betydligt finare resultat på det viset.


Golvet vi till slut enades om kommer från, håll i er...rusta. Jag visste inte ens att dom sålde golv men fick ett tips av rara Helena/Franska Liljan.


Nu har vi bara kvar lite små detaljer. De där som brukar ta lite extra tid att bli klara om det någonsin blir klart ;). Här hemma fattas det nog en liten list eller nåt i varje rum..hihi. Känner ni igen det?


Äntligen fick jag plats för min fina tändstickslåda som jag fått av min vännina.

Idag är jag ledig och solen skiner så nu ska jag passa på att ta en promenix.

Önskar er alla en fin måndag.

fredag 28 januari 2011

Fredagsbukett...

Med fina vita ranunkler &
rosa tulpaner med vit kant.


Igår var jag och köpte mig en härlig vårbukett så jag skulle ha och njuta av de korta stunder jag är hemma i helgen, jobbar nämligen även denna helg.


Igår inhandlades även nytt golv till till övre hallen. Så ikväll blir det läggning. Hoppas kunna visa er färdigt resultat snart.


Önskar er alla en skön helg som börjar 
med härligt fredagsmys


tisdag 25 januari 2011

En liten lägeskoll...

i hallen som
sakta men säkert blir
vackrare för var dag


Hej!

Här har det spacklats och slipats mellan jobb, barnaktiviteter och allt annat som hör vardagen till. Vi har iaf äntligen fått upp tapeterna i hallen på övervåningen.
  

Nu återstår bara nytt golv och bröstlisten mellan tapet och panel. Där trappräcket är var det vägg när vi flyttade in därav den olackade brädan på golvet. Jag skulle helst av allt måla golvet vitt och sedan slipa det lätt för att få ett slitet utseende. Men på grund av att vi rivit väggar och även flyttat en vägg lite så blir nog inte det så bra. Är ju lite lappat här & var...


Har därför tittat lite på dessa golv. Det vänstra är så fint med fasade kanter och lite mönsterlagt och kommer från Tarkett. Det högra är även det fint fast inte lika detaljrikt men till mindre än en tredjedel av priset. Vet inte riktigt hur mycke jag tycker det är värt att tömma plånboken på en hall vi nästan bara går genom 2 ggr per dygn...till & från sängen.


Med dessa fina pärlor vill jag önska er en härlig tisdag och tacka för alla fina komentarer ni ger mig.

Ni är guld värda för mig.


torsdag 20 januari 2011

Loppisfynd

Hello sunshaine!


Vilken underbar dag vi hade igår, solen sken från en klarblå himmel och det var tom lagom kallt runt -3 grader. Och vi verkar få en lika fin dag idag :).


Jag startade dagen med en kopp kaffe hon en kär vän sen blev det en lyckad loppisrunda.
Mitt bästa fynd är denna resväska med en biljett kvar på sidan. Och kan ni tro endast 2o:- fick jag betala för denna skönhet, rena rånet.


Ställde min nalle som jag kallmålat för några år sedan brevid, tycker dom matchar varandra. Även ett gammalt kort på mig och min underbara storasyster fick ta plats vid väskan.


Köpte även dessa fina ljusmanschetter i glas för endast 8:-. Även dom hamnade på en väggljusstake jag har målat. Gjorde lite flera fynd men de visar jag en annan gång.


Hur var eran dag igår?
Hoppas den var lika bra som min

tisdag 18 januari 2011

Pippi på får.....

Hejsan vänner!


Idag tänkte jag visa er något som jag kanske har lite för mycket av nämligen FÅR.


Vid kaminen samsas tre får, ett som fyller en funktion och två som bara är fina.


I köksfönstret samsas en härlig familj som Kicki på Min skattkammare har gjort. Hon har även gjort den fina välkomstskylten jag har på ytterdörren och fåret i sten som agerar dörrstopp på sommaren.


I sovrummet bor en del av min samling goselamm.


Mitt mest använda får är nog den här filten som jag kryper uder så fort jag sitter i soffan. Även mitt solglasögonfofral har ett härligt får på på ovansidan.


Jag vet inte riktigt hur det gott till men jag kan bara inte sluta dras till dessa underbara små skapelser. Har många fler men kan inte visa alla, då tröttnar ni allt på mig och mina raringar. Om det inte redan skett


Önskar er alla en skön tisdag.

lördag 15 januari 2011

Hatthyllan färdig...

Hejsan!

Äntligen börjar hallen bli som jag tänkt mig. Hatthyllan är målad och krokarna ditskruvade. All panelen och lister på nedervåningen är på plats. Nu är det dags att sätta klorna i övervåningen. Där ska ju spacklas och tapetseras. Hoppas det går smidigare. 


Skulle gärna vilja ha ett elementskydd men tycker det är väldigt praktiskt med cykelkorgen att slänga ner vantar i, dom torkar riktigt bra där.
Några skoskåp ner efter golvet ska till men jag vill inte ha dom svarta vi hade förut, får se vad vi hittar.


Ser ni att det fattas en krok?? Jag var och reklamerade ankarkroken som gick av, fick en ny utan problem. Förborrade till dom andra men en av de små gick av iaf :(. Man undrar ju om det kommer hålla...HOPPAS


Ha nu en fortsatt bra helg ღ


fredag 14 januari 2011

Nya blommor

Hejsan tjejer!

Redan fredag och första veckan för barnen efter jullovet har redan paserat. Allt har åtrgott till det normala, skönt med de vanliga rutinerna.


Igår va de tjugonda knut och julen skulle dansas ut. Efter att man sopat bort julen känns det som om man vill ha vår på en gång men riktigt så tycker inte moder natur ;).


Jag har iaf försökt våra till det lite här hemma med nya fräscha blommor. Köpte hem vita krokusar men vet ej om de vill blomma, brukar krångla för mig så här tidigt men jag håller tummarna.


Till vardagsrummet köpte jag även nya krukor. Har haft de små i köket förut men de fick flytta och så komleterade jag med några fler fast större.


Köket fick lite nya härligt vita vårblommor och en murgröna på båge.


Som ni vet har jag ju kvar lite röda detaljer i köket. Brukar ha det ända fram till påsk men iår känns det fortfarande lite juligt. Vet inte hur jag ska göra, kanske det åker bort.


Igår hade jag besöksrekord här på bloggen.
Såå roligt att ni tittar in till mig och ibland även lämnar en liten komentar. Det gör mig verkligen glad.
Tack kära ni